Economie

Economie op school

De economieleerlingen van het zesde jaar proeven via het praktijksimulatiespel ECOMAN van de HUB van het ondernemerschap.

Acht weken lang worden onze economieleerlingen van het zesde jaar bedrijfsleiders. In groepjes stippelen ze gedurende drie fictieve boekjaren het beleid uit van de onderneming die ze hebben overgenomen. Door de onderlinge concurrentie, de prognoses over de economische situatie, de onverwachte gebeurtenissen en de tijdsdruk wordt het snel duidelijk dat succesvol ondernemen berust op kennis, kunde en als een (h)echt team kunnen samenwerken.

Dit bedrijfsspel plaatst niet alleen de theoretische kennis uit de lessen economie in een concrete bedrijfscontext maar levert ook zelfkennis op. Een troef bij het maken van een goede studiekeuze.

De mini-onderneming

Heb je een commercialiseerbaar idee?

Ben je een teamspeler?

Wil je kennismaken met de diverse aspecten van het runnen van een eigen zaak?

Start met een zevental creatieve doorzetters een VLAJO MINI- ONDERNEMING!

 

Leerlingen van de derde graad kruipen gedurende één schooljaar in de huid van de ondernemer en richten een eigen miniatuurbedrijf op, waarbij een gekozen product of dienst wordt gecommercialiseerd met inzet van personeel en startkapitaal. De mini-onderneming moet tevens ook aan alle verplichtingen voldoen, net zoals bij een echte onderneming. Het registreren van de onderneming, het openen van een bankrekening, het registreren van de aandeelhouders, het voeren van een boekhouding, het betalen van belastingen,…….

Vlajo speelt in dit alles de rol van overheid en zorgt ook voor de begeleiding en het coachen van de mini-ondernemers. Tijdens het jaar worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd door de regionale coördinator.

Meer info op: www.vlajo.org

Nieuw

Thumbnail Een hartveilige school Sint-Jan Berchmanscollege Brussel en de...
Thumbnail   De leerlingenraad verwelkomde dit jaar de Sint...
Thumbnail Op zondag 26 november vierden we de feestdag van Jan...
 • 19 januari
  12u25: Leerlingenraad (3e jaar) All Day
 • 19 januari
  13u15: Leerlingenraad (4e jaar) All Day
 • 19 januari
  20u00: Toneelvoorstelling Bronks - The only way is up (5e en 6e jaar) All Day
 • 24 januari
  10u20: Auteurslezing - Jeroen Olyslaegers(5e jaars) All Day
 • 19 januari - 25 januari
 • 24 januari - 26 januari
 • 25 januari - 31 januari
 • 31 januari - 01 februari