Op dinsdag 6 februari organiseerde de werkgroep MOS (Milieu op School) in samenwerking met de leerlingenraad op het college Dikketruiendag, een initiatief dat uitgaat van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid.
Voor de veertiende Dikketruiendag werd gekozen voor een minder gekend klimaatprobleem: hittestress. Op warme dagen veranderen steden en gemeenten door al de verharde oppervlaktes in echte hitte-eilanden, waar de temperatuur soms tot 7 graden hoger ligt dan op het platteland. Bovendien is het risico op wateroverlast groot, omdat regenwater er te snel wegvloeit. Bomen, struiken en ander frisgroen kunnen ons redden: ze zorgen voor afkoeling en beschermen ons tegen wateroverlast. Een oproep om stenen, asfalt en beton voor  #frisgroen te ruilen.
 
De werkgroep MOS (Milieu Op School) wilde met de medewerking van de leerlingenraad op school leerlingen sensibiliseren voor dit milieuvraagstuk. Tijdens de middagspeeltijd van de lagere cyclus was er ook nog animatie op de speelplaats om onze leerlingen op een ludieke manier te laten kennis te laten maken met de doelstellingen van de Dikketruiendag.  
 
Zo werd de verwarming in ons schoolgebouw die dag enkele graden lager gezet. Op deze manier gaan de stookkosten omlaag en produceren we ook minder broeikasgassen. 
 
Uiteraard moeten die kleine inspanningen de aanzet vormen om op school en in het dagelijkse leven structureel werk te maken van de strijd tegen de opwarming van de aarde: een praktijkoefening om in de toekomst nog meer CO2 én onkosten te besparen !
dikketruiendag.jpg