Muziek

In het kader van het Bach Heritage Festval brengt het beroemde Duitse gezelschap Nico and the Navigators in samenwerking met Bozar de muziektheaterproductie Cantatatanz op donderdag 7 en vrijdag 8 februari a.s.om 20u00 in de Sint-Michielskerk van het Sint-Jan Berchmanscollege. Het is een aangrijpende creatie met als vertrekpunt de cantates van Johann Sebastian Bach, waarbij de artiesten het raakvlak opzoeken tussen theater, dans en muziek.

Nicola Hümpel concept – Terry Wey contratenor – Jakob Rattinger viola da gamba – NN viool – Eugène Michelangeliorgel, klavecimbel – Yui Kawaguchi dans

PROGRAMMA
Cantates Johann Sebastian Bach

Een opera heeft Bach nooit geschreven, maar gevoel voor drama en expressie had hij nochtans te over. Zijn oratoria zijn eigenlijk religieuze opera’s zonder decor, zijn cantates roepen als vanzelf treffende beelden op. Voor Nico and the Navigators lag het dan ook voor de hand om Bach centraal te stellen in hun muziektheaterproductie Cantatatanz. Op de tonen van Bachs aria’s maakt het gezelschap het fysieke en visuele element in Bachs geloof en muziek aanschouwelijk. Muzikanten en zangers worden deel van de visuele vormgeving; muziek, dans en spel gaan in elkaar op.

cantatatanz.jpg

Kaarten verkrijgbaar bij Bozar Tickets, Ravensteingalerij : 24 euro

Nieuw

    Het Sint-Jan Berchmanscollege Brussel zoekt   1)...
Thumbnail vrijdag 24 mei 2019
Thumbnail Ook dit jaar organiseerde de werkgroep Zin in...
Wie zijn we? Het zorgteam op onze school bestaat uit...
 Plaats: Revnice (Tsjechië) Activiteiten:...
No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.