Sport

Sportdag 1e graad

Een groepsgevoel vertrekt vanuit een eenheid van idee. Het zouden de woorden van een hippe mental coach uit de voetbalwereld kunnen zijn. Concreet betekent het dat de coach ervoor zorgt dat zijn spelers aan eenzelfde zeel trekken. De leerlingen van het Sint-Jan Berchmanscollege hebben echter geen mental coaches nodig. Groepsgevoel is hun tweede natuur.

Teamwork kan je niet verplichten, het groeit spontaan als mensen zich goed voelen en het maakt van een school zo veel meer dan enkel een diplomafabriek. Op een stralende vrijdag 25 september werd dit groepsgevoel nogmaals in de verf gezet. Aan de hand van een doorschuifsysteem maakten de leerlingen kennis met verschillende sporten. Atletiek, rugby, dans, judo, badminton, korfbal en muurklimmen; dit alles passeerde de revue. Onder een heerlijke nazomerzon wierpen leerlingen zich onverschrokken in een scrum, schoten als een pijl uit hun imaginaire startblok of waagden een voorzichtige steal bij korfbal. Ook indoor lieten de leerlingen zich niet onbetuigd. Nietsvermoedende leerkrachten werden uitgedaagd tot een partijtje badminton en op de eerste verdieping van het Dendermondse sportcomplex won het enthousiasme het al gauw van de schroom bij het onderdeel dans.

Deze energieke dag verliep vlekkeloos en op het einde van de dag was het nogmaals duidelijk waar de kracht van ons college ligt. Leerlingen én leerkrachten die samenwerken geven hun schwung aan elkaar door. De positieve sfeer van die dag werd gretig door leerlingen en leerkrachten  geabsorbeerd en zorgde ervoor dat iedereen met veel ‘goesting’ huiswaarts keerde. Goesting in een schooljaar vol mogelijkheden en kansen. Goesting in meer. Met dank aan de sportdag als katalysator.

 

Sportdag 2e graad – Een bewogen dag

Uitgedost in kleurrijke T-shirts vertrokken we vrijdagochtend naar Meise. Eenmaal daar aangekomen begonnen we met atletiek. Na zware inspanningen -behalve bij het kogelstoten natuurlijk- begonnen we aan onze volgende sport. Frisbee en hockey waren beiden intensief en al snel verlangden we naar onze boterhammetjes. Met onze jeton konden we een drankje afhalen en dan snel naar de volgende sport. Voor volleybal moesten we eerst de bus nog op, maar baseball en voetbal vonden plaats op het terrein. Toen de wedstrijden afgelopen waren, namen we de bus terug. Nog niet beseffend met hoeveel spierpijn we de volgende dag zouden wakker worden.

 

 

Sportdag retorica

“Voor jullie is het de laatste sportdag, maar voor mij ook. Maak er dus een speciale dag van.”, de iconische woorden waarmee meneer De Berlangeer een hoop gejuich en geklap deed ontstaan en de sportdag in Mechelen voor de zesdejaars op gang trok. De retorica had er zin in, zo te zien. De klascompetitie die de hele dag zou duren, ging van start met pingpong, badminton en squash/tennis. Het is nog steeds onduidelijk wie er na dat deel aan de leiding stond, maar 6C en 6B (joehoew!) waren alleszins niet slecht bezig. Die voorsprong van de Grieken werd snel in de kiem gesmoord, bij het volleyballen verloren ze alle wedstrijden (4) , ook al hadden ze er 2 kunnen winnen, als het niet van een gemiste opslag afhing. De vrienden uit de opties Economie en Latijn van 6E daarentegen waren ietsje beter, zij wonnen de volleybalfinale van 6A.Na een sportief verantwoorde middagpauze (lees: veel te veel cake, koekjes, brownies, snoepjes,…) zakte iedereen af naar de voetbalvelden, waar voor de uiteindelijke titel gestreden zou worden. 6B kon zijn eer nog redden door voorlaatste te eindigen (voor 6E, de volleybalkoningen, nota bene!), maar niemand was sterk genoeg om het wetenschappelijke voetbal van 6D te verslaan.

De uiteindelijke winnaar is nog niet bekend, ik blijf hopen voor 6B. En anders hebben we het mooie weer gehad om ons te troosten, om over de cake en koekjes nog maar te zwijgen.

 

 

 

 

Nieuw

    Het Sint-Jan Berchmanscollege Brussel zoekt   1)...
Thumbnail vrijdag 24 mei 2019
Thumbnail Ook dit jaar organiseerde de werkgroep Zin in...
Wie zijn we? Het zorgteam op onze school bestaat uit...
 Plaats: Revnice (Tsjechië) Activiteiten:...
No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.