Toneel

Jezuïetencolleges zien het als één van hun opdrachten om leerlingen te stimuleren om zich op alle gebieden zo goed mogelijk te ontwikkelen. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het schooltoneel. Sint-Jan heeft als college een lange toneeltraditie, waarbij vooral de beeldende en expressieve vaardigheden van leerlingen worden aangesproken. 

Dit jaar speelt de retorica het toneelstuk ‘Macbeth’, een echte klassieker en één van de bekendste tragedies van de Engelse toneelschrijver en dichter William Shakespeare. Het tussen 1603 en 1607 geschreven werk is deels gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis van de Schotse koning Macbeth van Schotland (1005-1057, die op de troon kwam door in 1040 bij Elgin in Schotland koning Duncan I van Schotland te doden. 

De voorstellingen vinden plaats in de feestzaal van het college op vrijdag 22 maart, vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart, telkens om 20u00. Kaarten kosten €8 en zijn verkrijgbaar op het leerlingensecretariaat of via e-mailmtops@sint-jan-brussel.be  

 retoricatoneel - macbeth 2019 - recto.jpgretoricatoneel - macbeth 2019 - verso.jpg

Nieuw

Thumbnail vrijdag 24 mei 2019
Thumbnail Ook dit jaar organiseerde de werkgroep Zin in...
Wie zijn we? Het zorgteam op onze school bestaat uit...
 Plaats: Revnice (Tsjechië) Activiteiten:...
Thumbnail Jezuïetencolleges zien het als één van hun...
No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.