Herhalingslessen

Van nieuwe ouders die eraan denken om hun kind in te schrijven in ons college verwachten we dat ze zich voor de start van de inschrijvingsperiode goed informeren over het onderwijs dat wij in ons college verstrekken. Zij kunnen de school bezoeken tijdens de opendeurdag die plaatsvindt op zaterdag 13 oktober 2018 of zij kunnen vóór de start van de inschrijvingsprocedure een gesprek aanvragen met de directie (02 512 03 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Het is heel belangrijk dat ouders van nieuwe leerlingen op de hoogte zijn van het pedagogisch project, het studie- en vormingsaanbod en de schoolregels van de school opdat zij een overtuigde en correcte schoolkeuze zouden kunnen maken. Tijdens een gesprek leren wij u en uw kind graag beter kennen.

Hoe inschrijven?

!! Nieuwe inschrijvingsprocedure voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel en Vlaanderen !!

18 september 2018

De Vlaamse regering bereikte op vrijdag 7 september 2018 een akkoord over een nieuw inschrijvingsrecht in het Nederlandstalig onderwijs. Bedoeling is om dit schooljaar de nieuwe regeling nog op te starten voor de inschrijvingen van 2019-2020. De conceptnota’s voor een nieuw kader ‘inschrijvingsrecht lager en secundair onderwijs’ heeft ze goedgekeurd op 17 september 2018. Momenteel is niet duidelijk wat de concrete gevolgen zijn voor Brussel. Zodra we meer weten, zullen we dit op onze website publiceren. www.sint-jan-brussel.be

Aangezien in de oude procedure de inschrijvingen pas starten op 7 januari 2019 met een voorrangsperiode voor broers en zussen en in een mogelijke nieuwe procedure de startdatum verlaat wordt naar 1 april 2019, hoeft u zich voorlopig geen zorgen te maken.

Wie zijn contactgegevens achterlaat, ontvangt van ons een nieuwsbrief zodat u goed op de hoogte blijft. Wijzigingen zullen ook op de website gepubliceerd worden.

Meer info over inschrijven in een Brusselse school vindt u op de website van het LOP: www.inschrijveninbrussel.be U vindt op deze website ook een lijst met antwoorden op veel voorkomende vragen. Een paar punten ter verduidelijking die zowel in de oude als de nieuwe procedure zullen overeind blijven (onder voorbehoud):

1) De voorrang voor broers en zussen en kinderen van het personeel is absoluut en blijft behouden.

2) In Brussel zal er nog steeds een voorrang gelden voor TN (=Thuistaal Nederlands). (*)

3) In Brussel wordt er nog steeds gewerkt met een digitaal aanmeldingssysteem waarbij u voorrangsgroep en schoolkeuze kunt inbrengen.

4) De selectie gebeurt op basis van toeval waarbij de schoolkeuze van de ouders zoveel als mogelijk gerespecteerd en geoptimaliseerd wordt.

 

* Leerlingen met thuistaal Nederlands – TN : men behoort tot deze groep als ten minste één van de ouders

§ minstens het Nederlandstalig diploma secundair onderwijs heeft OF
§ een gelijkwaardig Nederlandstalig studiebewijs OF
§ een bewijs van voldoende kennis van het Nederlands uitgereikt door SELOR OF
§ een bewijs dat hij/zij 9 jaar als regelmatige leerling onderwijs heeft gevolgd in het Nederlandstalig lager en secundair onderwijs OF
§ een bewijs dat hij/zij het Nederlands beheerst op minstens niveau B2 OF
§ een Nederlandstalig getuigschrift van het 2de jaar van de 3de graad van het secundair onderwijs of een daarmee gelijkwaardig Nederlandstalig studiebewijs

Tijdschema: beschikbaar van zodra de data vastliggen

Zie www.inschrijveninbrussel.be OF (de website van het college)

Nieuw

Thumbnail Nuit Blanche is een gezamenlijk initiatief van...
Op de jaarlijkse opendeurdag op zaterdag 13...
De leerlingenraad is de stem van de leerlingen....
Adem! Adembenemend Elke leraar met een hart voor...
 • 23 oktober
  HPV inenting 1e jaar 08:30 to 12:00
 • 23 oktober
  Toets Frans 2e jaar 10:20 to 11:10
 • 24 oktober
  Meeleefdagen 5e jaar 00:00 to 00:00
 • 24 oktober
  Reis Amsterdam 4e jaar 00:00 to 00:00
 • 23 oktober - 27 oktober
 • 24 oktober - 25 oktober
 • 26 oktober - 05 november