Inschrijvingen 2019-2020

Laatste update 27 december 2018

Van nieuwe ouders die eraan denken om hun kind in te schrijven in ons college verwachten we dat ze zich voor de start van de inschrijvingsperiode goed informeren over het onderwijs dat wij in ons college verstrekken. Zij kunnen de school bezoeken tijdens de opendeurdag die plaatsvindt op zaterdag 13 oktober 2018 of zij kunnen vóór de start van de inschrijvingsprocedure een gesprek aanvragen met de directie (02 512 03 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Het is heel belangrijk dat ouders van nieuwe leerlingen op de hoogte zijn van het pedagogisch project, het studie- en vormingsaanbod en de schoolregels van de school opdat zij een overtuigde en correcte schoolkeuze zouden kunnen maken. Tijdens een gesprek leren wij u en uw kind graag beter kennen.

 

Hoe inschrijven in het eerste jaar?

 

voorrangsperiode inschrijvingen voor het eerste jaar (1A) van broers en zussen voor het schooljaar 2019-2020

 

De voorrang voor broers en zussen blijft bestaan. Kinderen die al een broer of zus in onze humaniora hebben alsook kinderen van het personeel, kunnen reeds ingeschreven worden voorafgaand aan de kinderen die niet in dat geval zijn.

Belangrijk: het inschrijven kan en moet gebeuren in de periode van 7 tot en met 18 januari 2019.  Vergeet zeker deze data niet: broers of zussen die in deze periode niet ingeschreven worden, verliezen immers hun voorrangsrecht en moeten aansluiten bij de gewone inschrijvingsperiode die in april 2019 van start gaat.

 

De inschrijving van broers en zussen gebeurt tijdens de werkdag tussen 7 en 18 januari 2019 van 08u00 tot 15u30 in het secretariaat van het college. U dient wel vooraf een afspraak te maken op het telefoonnummer 02 512 03 70. Tijdens dit telefonisch contact zullen wij ook aangeven welke documenten u dient mee te brengen. De belangrijkste documenten zijn de kids-ID en een document ‘samenstelling van het gezin’ waarmee u bewijst dat het over een inschrijving van een broer / zus gaat en dat u kunt verkrijgen bij de administratieve diensten van uw gemeente.

Broers en zussen hebben absolute voorrang en kunnen in elk geval ingeschreven worden in deze periode, mits voorleggen van bovenvermelde documenten.

 

Voor nieuwe leerlingen in het 1e jaar, die nog geen broer of zus op de school hebben

De Vlaamse Regering keurde onlangs een nieuwe inschrijvingsprocedure goed. De Franse gemeenschapscommissie heeft hiertegen echter een belangenconflict ingeroepen waardoor de nieuwe procedure niet mag gebruikt worden. Daarom zal voor de inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020 de oude procedure van vorig jaar gebruikt worden.

Stap 1: aanmelden
van 7 januari (9 uur) tot en met 1 februari 2019 (16 uur)
Ga naar inschrijveninbrussel.be. Meld uw kind aan via de knop 'aanmelden' (rechterbovenhoek van deze website) en registreer uw schoolkeuze.

Stap 2: controle
4 tot 22 februari 2019
Heeft uw kind voorrang Nederlands (TN) (*), GOK of niet-GOK (**) ? Dan moet u dat bewijzen met een document. De school van uw 1ste keuze controleert uw documenten. U krijgt daarvoor een uitnodiging. Na de controle worden de aanmeldingen geordend, volgens specifieke criteria.

Stap 3: toewijzingsbericht + inschrijven  
13 maart tot 2 april 2019
U krijgt een e-mail of een brief met alle informatie over de inschrijving van uw kind. Maak telefonisch een afspraak met de school om uw kind in te schrijven.

Geen plaats? Haal dan het weigeringsdocument in de school. Zo komt u op de wachtlijst van de school. De school contacteert u als er een plaats vrijkomt. De wachtlijst is geldig tot 7 oktober 2019. Opgelet: haalt u geen weigeringsdocument? Dan verliest u uw plaats op de wachtlijst.

Hoe inschrijven in de andere jaren (van 2e tot 6e jaar)?

  • Van 24 april tot 9 mei 2019 voorrangsperiode voor leerlingen met thuistaal Nederlands*. Zij kunnen in deze periode rechtstreeks inschrijven in de school. Breng steeds de identiteitskaart (of Kids-ID) van uw zoon of dochter mee alsook de documenten die aantonen dat u tot de voorrangsgroep TN* behoort.
  • Vanaf 10 mei 2019: vrije inschrijvingen indien een school nog vrije plaatsen heeft

Voor meer info over de inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020: www.inschrijveninbrussel.be

* Leerlingen met thuistaal Nederlands – TN (55% voorrang):  men behoort tot deze groep als ten minste één van de ouders

  • minstens het Nederlandstalig diploma secundair onderwijs heeft OF
  • een gelijkwaardig Nederlandstalig studiebewijs OF
  • een bewijs van voldoende kennis van het Nederlands uitgereikt door SELOR OF
  • een bewijs dat hij/zij 9 jaar als regelmatige leerling onderwijs heeft gevolgd in het Nederlandstalig lager en secundair onderwijs OF
  • een bewijs dat hij/zij het Nederlands beheerst op minstens niveau B2 OF
  • een Nederlandstalig getuigschrift van het 2de jaar van de 3de graad van het secundair onderwijs of een daarmee gelijkwaardig Nederlandstalig studiebewijs

** GOK-leerlingen (25% voorrang) voldoen aan één of meer van de volgende gelijke kansenindicatoren:

  • het gezin heeft een schooltoelage gekregen in schooljaar 2017-2018 en/of 2018-2019.
  • de moeder van de leerling heeft GEEN diploma secundair onderwijs

Nieuw

Thumbnail vrijdag 24 mei 2019
Thumbnail Ook dit jaar organiseerde de werkgroep Zin in...
Wie zijn we? Het zorgteam op onze school bestaat uit...
 Plaats: Revnice (Tsjechië) Activiteiten:...
Thumbnail Jezuïetencolleges zien het als één van hun...
No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.