Wat valt er op
In deze brede richting ligt de klemtoon op Grieks en Latijn. Je krijgt een stevig pakket wiskunde daarbovenop. Met de aangeboden pakketten natuurwetenschappen (biologie, chemie, fysica en aardrijkskunde) kan je in de 3e graad verderstromen naar veel een wetenschappelijke, wiskundige, klassieke richting of een combinatie hiervan.
Je krijgt hetzelfde pakket Engels, Frans en wiskundeals de richtingen EW en NW, en hetzelfde pakket Latijn als de richting LA. Je doet dit in een lesuur minder dan deze richtingen.
In het vak Mens & Samenleving komen maatschappelijke en economische thema’s aan bod: je werkt rond sociale rechtvaardigheid, financiële en juridische geletterdheid, alsook digitale vaardigheden. Deze thema’s worden ook verder uitgewerkt tijdens een aantal projectdagen.
Je merkt het: dit is een erg brede richting, met een klemtoon op (klassieke) talen en wiskunde.
Profiel van de leerling
Je hebt interesse in de taal, cultuur en denkpatronen van de oudheid. Je vindt uitdaging in het leren begrijpen en lezen van Griekse en Latijnse teksten. Je wil vanaf het vierde jaar kennis maken met de grote auteurs in beide talen. Daarnaast vind je het belangrijk om uitgedaagd te worden in het vak wiskunde.
In deze richting leer je niet alleen abstract denken, maar het is bovendien erg belangrijk dat jezelfstandigleert werken en op verantwoordelijke manier leert studeren.
Vervolgrichtingen in de 3e graad (op SJB)
Je kan tussen alle richtingen kiezen in de 3e graad.
2e graad |
3e graad |
|
Grieks-Latijn |
Logische vervolgrichtingen:
Grieks-Latijn Grieks-Wiskunde Latijn-Moderne talen Latijn-Wetenschappen Latijn-Wiskunde |
Mogelijke vervolgrichtingen:
Wetenschappen-Wiskunde Economie-Wiskunde° Economie-Moderne talen° |