Zin in meer

Ook dit jaar organiseerde de werkgroep Zin in Meer een vastenviering, ‘Vast-en Zeker’, voor leerlingen én leerkrachten. Met deze Vast-en Zeker bieden we de leerlingen de mogelijkheid om tijdens de vastenperiode de stilte op te zoeken en tot bezinning te komen in de kerk. De 40-dagentijd is een unieke periode om een stap naar Jezus te zetten. (zie ook de online 40-dagenretraite ‘Jezus ging de berg op’ via www.ignatiaansbidden.org).

Dit jaar kozen we ervoor om de kruisweg van de schilder Sieger Köder op te zetten in onze mooie ronde kerk. Bij een aantal staties werden opdrachten voorgeschoteld aan de leerlingen. Sommige opdrachten waren gericht op reflectie, anderen daagden uit om zelf creatief aan de slag te gaan.

Er werd ook tijd en plaats gemaakt voor een herdenkingshoekje. Leerlingen konden er een boodschap achterlaten voor een dierbare overledene of hulp vragen om los te komen uit een moeilijke situatie.

De kruisweg eindigde in de tent die we centraal in de kerk hadden opgesteld. Hier konden leerlingen bidden/mediteren/reflecteren, al dan niet met een evangelietekst.

 

 vastenzeker1.jpg vastenzeker2.jpg
 vastenzeker3.jpg vastenzeker4.jpg

Nieuw

Thumbnail Kennismaken met SJB  Kunt u de school ook...
Thumbnail   Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon...
Thumbnail   Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon...
Thumbnail       Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon op...