Zomerkamp

Een kamp van twaalf dagen kort samenvatten, is een lastige opdracht, maar omdat het zo leuk was, heb ik het er voor over. Dit jaar heeft het superbegeleidingsteam ons meegenomen naar Spanje, naar een dorpje op twee uur van Barcelona; Sant Esteve de Palautordera. Het begon al goed: we kwamen aan en werden meteen hartelijk ontvangen door een plensbui van jewelste. Maar, niet getreurd, superman Tim (Tuerlinckx) had al een hoop kenningmakingsspelletjes achter de hand, en we waren prompt de regen vergeten. De dag erna waren de weergoden ons beter gezind, en de zon bleef er voor de rest van de dag en de rest van het kamp.

Die volgende zonnige dagen vulden we met nog meer geschifte spelletjes - bedacht door superman Tim - en met uitstappen naar het veel te warme zand en het veel te zoute water van de Middellandse Zee. De twee dagen erna begon het echte werk: de wandelingen. De eerste wandeling, die naar Santa Susanna, was bedoeld om de beentjes los te schudden en je mentaal voor te bereiden op het hoogtepunt. Dat hoogtepunt was voor iedereen iets anders: als je liever lui dan moe was, kon je gaan voor een wandeling door het Montseny-natuurpark, en was je 2 uur vroeger in het zwembad. Maar als je jezelf wou bewijzen, ging je voor de wandeling naar de Turo de l’Home, de hoogste top in de buurt (1706,4m hoog); op deze wandeling zijn maar vijf van de 25 leerlingen meegegaan, wat het des te gezelliger maakte.

Zelfs in de vakantie doet Sint-Jan zijn best om van ons echt intellectuele jezuïeten te maken, en we werden dan ook drie keer meegenomen op een culturele uitstap, onder leiding van superman Kris (Delcroix). De eerste uitstap leidde ons naar de stad Girona en naar het Dali-museum in Figueras, de tweede uitstap  naar Barcelona. Daar bezochten we de Sagrada Familia (enkel de buitenkant), het Parc Guëll, en de kathedraal van Santa Eulalia. ’s Avonds maakten we deel uit van de massa toeristen die allemaal naar de fontein-, licht-, en klankshow gingen kijken, en het was echt wel de moeite waard !

De laatste echte dag stond er een avonturenpack op het programma, maar door verhuizing is die uitstap vervangen door nog eens een vleugje ‘cultuur’: de cava-kelders van Freixenet, en ’s middags het klooster van Montserrat.

Elk van die dagen werd afgesloten met een quiz (winnend team ‘Vrienden van de Walvizzz’), Cluedo en natuurlijk de fuif, maar niets kon op tegen de massaal vele spelletjes: Jungle Speed, het zogeheten ‘Ridder en Jonkvrouw’, Weerwolven, allerhande kaartspelletjes of gewoon eens op tijd in bed kruipen.

Voor de volgende generatie zomerkampgangers: bereid je al maar voor op vermoeidheid en lawaai, maar kijk vooral uit naar de spelletjes, de knettergekke groep en natuurlijk de onvergetelijke ambiance !

Nieuw

Thumbnail Kennismaken met SJB  Kunt u de school ook...
Thumbnail   Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon...
Thumbnail   Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon...
Thumbnail       Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon op...