Film & Cultuur

Sinds 1998 organiseert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een fotowedstrijd waaraan al  haar scholen met leerlingen van 12 tot 18 jaar kunnen deelnemen. De wedstrijd kreeg de naam “Internationaal fotografisch experiment voor monumenten”. Een analoog initiatief loopt ook in andere hoofdsteden van Europa en wordt steeds verder uitgebreid naar andere geïnteresseerde landen.

Uit alle ingezonden foto’s worden bij ons 25 foto’s gekozen, waarvan er 15 foto’s bekroond worden op Brussels niveau en 9 foto’s op Europees niveau.

De foto’s van de laureaten op Europees niveau uit de verschillende landen worden samen tentoongesteld in elk van de deelnemende landen. In België gebeurt dat in Brussel naar aanleiding van de “Open Monumentendag” in september. Ook Fnac-cheques, boeken, eigen postkaartjes horen bij de prijzen. Onze school nam voor de eerste keer deel aan dit experiment in 2003. De 25 reeds bekroonde foto’s sieren de gang van de directeur en de traphal langs de lift.  Je kan ze ook bekijken via vermelde link.

Nieuw

Thumbnail Kennismaken met SJB  Kunt u de school ook...
Thumbnail   Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon...
Thumbnail   Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon...
Thumbnail       Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon op...