Muziek

Met een nieuw schooljaar gaat ook het koorleven op het college weer van start. Het voorbije jaar was opnieuw een jaar met heel wat mooie optredens zoals het traditionele kerstconcert en het lenteconcert als afsluiter van de koorreis naar Dresden en Praag.  Ook dit schooljaar staat er opnieuw een koorreis op het programma die plaatsvindt tijdens het Hemelvaartweekend van donderdag 9 mei (vertrek ’s morgens) tot zondag 12 mei (aankomst in de voormiddag).  Het programma wordt momenteel nog volop uitgewerkt. We willen dit schooljaar een themaprogramma met liederen rond oorlog en vrede n.a.v. de eeuwherdenking van de Groote Oorlog (1914-1918) brengen, waarbij wij ook graag andere vakken zoals Plastische Opvoeding en Nederlands willen betrekken in een totaalproject. Zo kan het echt uitgroeien tot een vakoverstijgend cultureel project waarbij heel wat jongeren op school worden betrokken.  Met deze nieuwsbrief willen wij reeds aan alle leerlingen die opnieuw of als nieuwkomer het Berchmans Jeugdkoor of het Berchmans Collegium Vocale willen vervoegen het programma van de geplande activiteiten voor dit schooljaar meedelen.

De repetities voor het eerste, tweede en derde jaar gaan van start op maandag 18 september om 12u00.  Voor de koorleden in de hogere cyclus starten we eveneens op maandag 18 september om 13.15u. De repetities zullen wekelijks plaatsvinden op maandag en dinsdag in de huiskapel van het college. Eventueel wordt er een extra repetitie ingelast op donderdag bij bepaalde gelegenheden. Onze dirigent wil met beide koren een hoog niveau bereiken. Daarom wordt van leerlingen die zich engageren voor het koor een stipte en regelmatige aanwezigheid verwacht.

koorleven

Graag geven wij u nu reeds een overzicht van de geplande activiteiten :

Ter gelegenheid van de jaarlijkse impressiedag van ons college die dit schooljaar plaatsvindt op zaterdag 14 oktober zullen de tweede-, derde- en vierdejaars van het Berchmans Jeugdkoor o.l.v. Sergio Agreda om 15.00u in de collegekerk optreden. Het is een unieke gelegenheid om aan de buitenwereld te laten zien hoe ons college ook op muzikaal vlak leeft en beweegt! Op deze impressiedag zullen de koorleden van het tweede en het derde jaar enkele liederen uit hun concertprogramma van vorig jaar brengen. Elke stem is een onmisbare schakel. Daarom vragen we aan deze koorleden om het beste van zichzelf  te geven zodat we kunnen komen tot een bezielde uitvoering.

Uiteraard zullen alle koren van het college een kerstconcert brengen op donderdag 21 december om 20.00u.

Deelname aan beide concerten is ook al een opstapje naar onze koorreis die zal plaatsvinden van donderdag 9 mei tot zondag 12 mei. Op vrijdag 27 april 2018 zullen wij het programma van de koorreis voor eigen publiek brengen in onze collegekerk en mogen wij ook als gastkoor het Rolnicka Praha jeugdkoor uit Praag verwelkomen .

Wij bekijken momenteel nog of we ook zullen deelnemen aan het evenement Brussels Singing, dat plaatsvindt op zondag 6 mei en waarbij Bozar, koor & Stem en A Coeur Joie bouwen aan een zingende stad over generaties, gender, etnische en culturele identiteit, en geloofsovertuiging. In het kader van “Sound of change” dat de Bozar dit jaar als thema heeft genomen en waarbij men te weten komt hoe muzikanten en componisten schokkende gebeurtenissen als de Russische Revolutie of de Eerste Wereldoorlog beleefd hebben en hun ervaringen hebben omgezet in muziek, geloven wij dat wij met onze koorwerking ook een bijdrage kunnen leveren aan dit evenement. Het is trouwens ook een kans voor onze koorleden om ook andere jongeren van deelnemende koren aan dit evenement te ontmoeten.

U merkt het. Het wordt weer een veelbelovend programma.  Ben je helemaal in de ban van zang en muziek, kom dan bij het Berchmans Jeugdkoor of het Berchmans Collegium Vocale, want iedereen die van zingen houdt, is welkom !

 

Nieuw

Thumbnail Kennismaken met SJB  Kunt u de school ook...
Thumbnail   Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon...
Thumbnail   Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon...
Thumbnail       Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon op...