Leerlingenraad

Moderne Talen3 4

 

Wat valt er op

In deze richting ligt de klemtoon op de moderne talen, met name Nederlands, Engels, Frans en Duits. In het vak communicatiewetenschappen leer je kritisch reflecteren over de rol van (massa)media. Tegelijkertijd ga je creatief aan de slag met mediaconcepten en tools. Gedurende 14 van de 32 lesuren ben je dus intensief bezig met moderne talen.

In deze richting krijg je daarenboven ook een stevig pakket natuurwetenschappen. Dit pakket is hetzelfde als in de richting LA en GLA.

In het vak Mens & Samenleving komen maatschappelijke en economische thema’s aan bod: je werkt rond sociale rechtvaardigheid, financiële en juridische geletterdheid, alsook digitale vaardigheden. Deze thema’s worden ook verder uitgewerkt tijdens een aantal projectdagen.

De 2 lesuren economie zijn een kennismakingspakket met algemene economie.

 

 

Profiel van de leerling

Je houdt erg van moderne talen en je wil je vaardigheden in de 4 moderne talen graag perfectioneren. Je bent mondig, creatief aangelegd, en wil leren kritisch nadenken over de rol van media in onze samenleving.

Tegelijkertijd krijg je een stevig pakket wetenschappen, dat niet te onderschatten valt. Je hebt dus een oprechte interesse voor wetenschappen. Wat betreft wiskunde, voel je je voldoende uitgedaagd met een basispakket.

 

 

Vervolgrichtingen in de 3e graad

2e graad 

3e graad 

(D-domeinoverschrijdend)

(D-domeinoverschrijdend)

(D-domeingebonden)

Moderne talen

Logische vervolgrichtingen: 

Moderne talen-Wetenschappen

Economie-Moderne Talen°

Logische vervolgrichting: 

Taal- en Communicatiewetenschappen*

Nieuw

Thumbnail Kennismaken met SJB  Kunt u de school ook...
Thumbnail   Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon...
Thumbnail   Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon...
Thumbnail       Wat valt er op In deze richting ligt de klemtoon op...