Home

Met Kerstmis en nieuwjaar geven we elkaar vaak cadeautjes. Misschien moeten we ons hierbij wel eens de vraag stellen of wij iets teruggeven aan de natuur. Want is de schepping niet het grootste geschenk dat we als mensen elke dag mogen ervaren. 

Vorig schooljaar werd op het college een MOS-werkgroep (Milieu op school) opgericht. Zo willen wij In aanloop naar Kerstmis met de MOS-werkgroep de actie 'Recycleren voor Natuurpunt' steunen. 

natuurpuntMos

Welk materiaal kunt u inleveren voor deze actie ? GSM's met of zonder batterijen, rekenmachines, PC's, laptops, batterijen. De samenwerking met Natuurpunt, met steun van ‘Out-of-use’, een jong Belgisch recyclagebedrijf, houdt concreet in dat de inlevering van 4 niet-herbruikbare GSM's of 1 laptop/PC telkens 1 boompje met 1m² bijhorende grond oplevert. Hierbij willen we nog benadrukken dat alles in België gerecycleerd wordt. Indien u grote toestellen wil inleveren, kan u best vooraf een seintje geven aan het leerlingensecretariaat.  

De eerste boomplantactie van Natuurpunt vond plaats op 29 november 2015, maar er volgen nog meerdere boomplantdagen. 

U kunt deze toestellen op de dag van het oudercontact inleveren op het leerlingensecretariaat. Op deze manier leveren we samen een inspanning voor ons leefmilieu. Het milieu is trouwens een zaak van iedereen en is de enige garantie op een gezonde toekomst. Daarom willen wij samen met uw kinderen onze schouders zetten onder deze actie van de organisatie Natuurpunt.